søndag 31. august 2008

JEG FORTALTE søstrene på sykehuset at jeg skrev "dagbok" på mobilen fra besøkene hos deg mor..... kan printe de ut til deg når du er bedre - og fraværet av så altfor mange "nære" har gjort at det har vært eneste utveien,...... da søstra mi ringte 120808 og fortalte om bilulykken kom R med detsamme, ble hele kvelden, overnatta og ringte/sendte sms hele første uka.... Der var han fenomenal.... men å date mens vi alle tror vi skal miste sin mor er ingen lett ide....
mirakler av mirakler....... etter operasjoeene har du KOMMET deg...... Jeg takker deg Gud og alle som hjalp deg tilbake til livet mor,,,, 1308 var hun klar og sa at hun hadde blitt fløyet i helekopter. Dagen etter og frem til 1908 kjempet hun som besatt, stirret tomt, ingen fikk kontakt, pustebesvær....... og vi tre barna ble enige å si til legene at hun kunne få slippe om det ble snakk om det...... så:
190908: Idag kjente hun meg igjen, sa jeg elsket henne og at vi alle gjorde det. Hun blunket med øynene for å gjøre seg forstått. Da jeg dro, tok hun tak i meg, ville ikke jeg skulle gå. Øynene møtte meg, hun hadde tårer i øynene da jeg sa vi alle elsket henne og ikke bebreidet henne. Sa jeg hadde vaska hos henne og at jeg alltid ville være hos henne.
Ba til Gud den kvelden etter en skikkelig gråtetokt og skrev en melding til ham, til meg, til.... ja hvem...??? "Kjære Gud; la ho bade i lys og varme"!
jeg ble hørt!!!:-)
200808: Idag kommuniserte vi med øynene og hun ble blank i øynene da jeg sa vi alle elsket henne, håpet hun skulle bli bra og ingen bebreidet henne. Rista på hodet flere ganger da jeg indikerte jeg skulle gå. Sa at jeg alltid ville være hos henne, elsket henne og at jeg var på sykehuset. Sa at jentene pluss Vibeke kommer senere. Sykesøster sa at hun ble roligere da jeg kom, men var ikke det de første minuttene. Ble meget våken da de kom for operasjonen(i benet)og de fikk beskjed fra meg at un måtte ha narkosen gjennom nesa, ellers blir hun dårlig.
220808: Jeg synes det er stor fremgang siden onsdag; atmosfæren er mindre dramatisk, mer koselig. Hun hadde en MEGET hyggelig nattevakt(Taran). Hostet selv(har plugg i halsen nå)og fikk hjelp til å få opp slim. Ble satt opp i sengekanten idag og har strukket litt på begge bena. Fortalte henne at jeg hadde tatt korken på Akevitten hennes. Imorgen skal de slå på TV, la henne se/høre håndballjentene i OL - hun er mørk til sinns, så vi motiverte henne med det.
230808: Mor var sterk idag, smilte flere ganger og fikk litt kake fra H.C. Det likte hun. Jeg ga henne vann. Tok tak i meg flere ganger og ville si meg noe. Taran og jeg snakket om barn og om jeg ville ha noen, nor smilte over temaet. Løftet hodet flere ganger og så seg omkring. Var veldig sterk, litt feber og svettet. Ville jeg skulle kose henne og holde handa lenge av gangen. Snakket med lege: alle er posetive og ALLE vil takke for god kake o jeg sa at vi alle tre er veldig takknemlig for hvordan de har vært mot mor og oss. Legen sa at vårt nærvar og hyppigheten av besøk betydde mye for henne og helsa hennes, hun gjespet også godt flere ganger.
240808: Idag var Vibeke og jeg der sammen. Hun svettet mer, virket sliten, men V sa at hun hadde vært peppy og smilt mye. Hun indikerte hun ville ha noe; alt jeg sa var feil - til slutt sa jeg "sjokoladepudding????" og hun blåste av meg og lo. Sa jeg var glad i henne og hun gjengjeldte det i øyenene sine og begge kysset vi panna hennes. Det likte hun. Merker at tilstanden varierer veldig fra time til time etter samtale med søstrene mine og personalet. Idag sa de hun hadde hatt en slitsom dag 2308, men hun var i toppform da jeg så henne denne kvelden. Operasjon i armen imorgen. (det tok 13 timer)Dro til Oslo . ble til onsdag morgen 270808.
270808: Idag var mor helt forstyrret og redd. Var sikker på at hun var død imorgen. Likte ikke jentene idag og det sier jeg meg enig i da de var bråkete og ikke kunne gjøre rede for hennes tilstand på en tilfredsstillende måte. De bare spekulerte, sa mange feil. Kan snakke nå, drar ut ledninger fra nese og hals om må ha tilsyn hele tiden. ETTER de ga henne beroligende måtte hun OPP på sengekanten, hadde god samtale med kvinnelig lege etterpå som delte mitt syn på at det var ulogisk. Søstrene mine var der senere; DA var dama i GODT humør.
280808: Idag nussa ho meg på kinnet flere ganger, var mere slagferdig hehee
290808: Veldig i slaget idag, hjalp henne litt å spise og så litt TV. Sa jeg hadde fin hud og at Erik sikkert ikke ville operere pga det som hadde skjedd henne.

Ingen kommentarer: