onsdag 29. februar 2012

MACOCO OG TROLLMANNEN TRESKALLE


MACOCO OG TROLLMANNEN TRESKALLE

Den store sjørøverkapteinen Macoco seilte på de syv hav og var kjempelei seg. Han hadde funnet sin venn i Manuela, men hun hadde overbevist ham at det å ha venner var noe av det viktigste i livet!
Macoco hadde plyndret LITT for mange landsbyer og kapret altfor mange skip til å få venner! Han var altfor kjent for dette, så ingen turde være venner med ham!

Ikke det at de ikke prøvde: Når Macoco så et skip, seilte han like greit bort og ropte "Hei jeg er Macoco og vil bli venner med dere!" Da hoppet alltid mannskapene livredde i livbåtene og rodde for harde livet....  "Ta båten Macoco!", ropte de.....  Etterhvert ble Macoco oppgitt - "Hva skal jeg med alle båtene da Manuela???" utbrøt han oppgitt og slo armene fortvilet i været... '

Manuela tenkte de måtte finne på noe annet og sammen forkledde de seg og gikk på marked i en søvnig liten landsby....  Men plutselig mistet Macoco den store luen sin og folk løp livredde og kastet alt de hadde av verdier etter seg - "ta alt vi har - bare spaaaaaaaaaar oss...!"

"Men jeg vil jo bare bli  VENNER med dere!!!!" hylte Macoco.... Han trampet og rev seg i håret av fortvilelse.....  Men han hylte til en folketom landsby.... Alle red på kuer, hester, esler eller brukte de stakkars bena de hadde på å flykte fra den unge sjørøveren som faktisk ville bli snill... som ville ha venner....

En ting måtte skje snarest... Manuela så at Macoco ble mer og mer trist til sinns....


Men så skjedde det noe som kanskje kunne forandre alt. En dag fant de en flaskepost flytende med forferdelige nyheter:
Den grusomme Trollmannen Treskalle hadde forvandlet om barna i Det Gamle Kongeriket til små frosker og prinsessen og hennes livvakter var alle bortført. Kongen og barnas foreldre var fra seg av sorg! På toppen av det hele var Det Gamle Kongeriket forvandlet til is.
 
Macoco ble rasende da han hørte dette og sammen med Manuela  satte han seil til Trollmannen Treskalles øy.

Det var en øy med et stort mørkt slott og høye tårn og øya ble bevoktet av gigantiske vampyrflaggermus….
Vel fremme hoppet Macoco og Manuela i land, men Trollmannen Treskalle stod på en høyde, lo ondskapsfullt og forvandlet dem til bitte små mennesker som han plasserte i et stort rottebur.
Det varte ikke lenge så kom en rotte; den ble kjempesulten da den så de små sjørøverne, men Macoco hev seg på ryggen og ga seg ikke før rotta ble snill og til slutt ble den like vennlig som en hest. Den gnagde alle ut av rotteburet.  Manuela smøg seg inn til Trollmannen Treskalles rum. Han lå og snorket høyt, men hun  hun fikk tak i tryllestaven og klarte å ødelegge den ved hjelp av neglfilen sin..
På et blunk ble Macoco og Manuela til vanlige mennesker og rotta ble til den vakre prinsessen. Alle barna ble til seg selv igjen og flaggermusene ble til prinsessens livvakter.

Treskalle ble fra seg av raseri og kom i et kjempeslagsmål med Macoco. Treskalle omgjorde seg til en drage. Men Macoco vant da han stakk sverdet sitt i den. Den fæle Treskalle ble til seg selv og han snublet mot et stup og datt ut rett i gapet på en kjempehval som brukte ham som tannpirker.
 

Macoco tok deretter alle barna hjem til foreldrene og da de ankom havnen så de at isen hadde forlatt Det Gamle Kongeriket. Kongen ble så glad da hans datter Prinsessen også var med – at han tilga Macoco alt det vonde han hadde gjort!
Barna fortalte om sin redningsmann og Macoco fikk en egen øy og ble Prins Macoco… Selv om han likte å leve blant nye venner, dro han ofte ut med Manuela  – og sammen reddet de barn og folk som kom ut for problemer---Piratsang: melodi; Popeye the Sailor Man/Skippern

"Når pirater skal ha seg mat DUUT DUUT! Så tar de litt råtten salat DUUT DUUT! De går utpå skuta - fra planken faller frua - når pirater skal ha seg mat !!! SPLÆÆÆSH!

Eventyret og sangteksten er (C)(P)29.2 -13.5 2012 Henning Sebastian Jahre.

NB: Å glede sine barn og barnhavebarn er helt i orden, men bruk i media, herunder TV, radio, internett, bøker, cd, nettsteder, cd rom og andre måter å publisere på er forbudt uten avtale med opphavsmannen - kan nås på Facebook.

Ingen kommentarer: